Αρχική >> News >> Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Αχαΐας

30.05.2013 - 00:00

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας με ΣΔΙΤ». Έξι (6) υποψήφιοι είχαν υποβάλλει φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος και, με απόφαση του Δήμου Πατρέων, προεπιλέχθηκαν και οι 6 να συνεχίσουν στη Β' φάση του διαγωνισμού:

  1. ARCHIRODON Group NV - INTRAKAT - ENVITEC
  2. ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡT - ΕΓΝΩΝ
  3. J&P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
  4. ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
  5. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ
  6. ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία του έργου για διάστημα έως 27 έτη. Οι υποδομές που θα υλοποιηθούν θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλ. τόνους απορριμμάτων ετησίως.

Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, και στην Αχαΐα οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους.