Αρχική >> Νέα >> Δελτίο Τύπου - Απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την υλοποίηση 11 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.)

Δελτίο Τύπου - Απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την υλοποίηση 11 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.)

01.03.2007 - 13:02


Το αντικείμενο της σύμπραξης για την υλοποίηση 11 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αφορά στη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη συντήρηση, την ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη και ασφάλιση των κτιριακών τους υποδομών.

Οι κτιριακές αυτές υποδομές αφορούν 5 Αστυνομικές Διευθύνσεις [Πειραιώς, Ημαθίας (Βέροια), Αιτωλίας (Μεσολόγγι), Λευκάδας και Κεφαλονιάς (Αργοστόλι)] και 6 Αστυνομικά Τμήματα (Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας Αναλήψεως και Τμήμα Αλλοδαπών Αν. Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας, Τμήμα Τροχαίας  και Τουριστική Αστυνομία Πλ. Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου και Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου, Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, και Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας και Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αν. Θεσσαλονίκης).

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (ΚΕΔ), η οποία έχει αναλάβει με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να ενεργήσει εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας για την υλοποίηση της σύμπραξης αυτής.

Η σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και την αντικατάσταση προβληματικών μισθωμένων κτιρίων, συμβάλλοντας στη μείωση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεών της. Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της σύμπραξης, η οποία θα είναι 25 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, θα επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών που θα κατασκευασθούν, μέσα από τον καθορισμό υψηλών προδιαγραφών συντήρησης και λειτουργίας, καθώς η τήρησή τους θα αποτελεί βασική παράμετρο για την αποπληρωμή του Ιδιωτικού Φορέα που θα επιλεγεί.

Το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος κατασκευής και συντήρησης ανέρχεται σε 124.000.000 ευρώ σε σημερινές τιμές. Στο κόστος αυτό πρέπει να προστεθεί και το κόστος βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο υπολογίζεται σε 20% του συνολικού προϋπολογισμού.  Το οριστικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο θα καθορισθεί από τους  διαγωνισμούς για την ανάθεση του Έργου.